top of page
Miriam González

Sabem comunicar-nos sense una pantalla davant?

Actualizado: 29 abr 2023

Avui dia vivim en un món totalment digitalitzat, utilitzem Internet per a absolutament tot a les nostres vides. Ens hem acostumat a un món basat en l'Internet i ens estem oblidant d'una de les coses més importants: com relacionar-nos amb les persones. A mesura que passa el temps hem anat perdent el costum de fer aquelles activitats que no impliquen tenir el mòbil a la mà.


Comunicar-nos en persona no és una cosa prehistòrica, ho fèiem molt abans de començar a comunicar-nos digitalment i érem igual de feliços. Ara veiem força impossible estar desconnectats digitalment sense, en conseqüència, estar desconnectats del que passa a la societat.


Aquesta és una de les grans preocupacions actuals, no volem arribar a perdre contacte amb els nostres éssers estimats, ni desconnectar-nos de la societat en general. Però, realment, això no influeix negativament en les relacions socials amb les persones que més estimem, ja que la manera d'arreglar-ho i solucionar-ho és, en comptes de xatejar constantment per saber sobre la seva vida, veure’s cara a cara. D'aquesta manera, deixes de parlar amb aquesta persona per una pantalla i t'adones de la importància d'interactuar en persona.


Moltes persones prefereixen comunicar-se en línia pel simple fet que consideren més senzill comunicar-se a través de les xarxes socials que en persona, ja que amb les interaccions en línia es poden amagar moltes emocions i no cal estar pendents de les expressions de les altres persones i del que poden arribar a significar. Heavy no?


Realment aquests senyals no verbals que es perden a les xarxes són el més important de les interaccions. No podem saber el que verdaderament volia dir l'altra persona si no hem pogut veure la cara que feia. La comunicació cara a cara permet una interacció visual, emocional i auditiva més gran que la comunicació que hi ha per mitjà d'una pantalla. Comunicar-se en persona permet a les persones expressar els seus pensaments i els seus sentiments sense ocultar res, perquè el que no es diu verbalment ho deixes veure per les expressions del teu cos.


A través de les xarxes socials no som conscients de qui hi ha darrere de la pantalla, ni quantes persones estan llegint el que tu estàs enviant, per tant, perdem molta privadesa. Moltes vegades no som conscients del qui hi ha darrere de la pantalla. Quan parlem amb algú per missatges, no sabem al 100% si hi ha més d’una persona llegint la conversa.


Comunicar-nos en persona implica estalviar-nos molts malentesos, per xarxes socials hi ha moltes coses que es malinterpreten i els malentesos van que volen. Cara a cara és més fàcil comprendre el que realment vol dir l'altra persona. Això és perquè els gestos, les entonacions i les expressions facials ajuden a aclarir la totalitat del missatge.


Si has llegit això i estàs amb algú, mira’l/a als ulls i parleu!



6 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page