top of page

5 consells per buscar feina a través de les xarxes socials

Està clar que la tecnologia ha canviat la manera en què busquem feina, no deu haver-hi molta gent que consulti les ofertes de feina dels diaris, encara més, continua existint aquesta secció? El mètode tradicional de buscar feina que consistia a anar a l'establiment físicament i tirar el teu currículum no està del tot obsolet, però no és tan habitual com obrir InfoJobs i començar a deslliçar.


En els darrers anys han aparegut aplicacions que fan que aquesta cerca sigui menys trafegosa. Aquestes plataformes et diuen directament quines botigues busquen gent, quins són els requisits que has de tenir per entrar dins del perfil de persona que busquen i t'ofereixen les oportunitats de treball que més et poden cridar l'atenció segons els teus interessos i habilitats.


Aquí et portem 5 consells que hauries de seguir per deixar de fer quilòmetres mentre reparteixes el teu currículum pel barri.


1. Construir la teva marca


Com ho podem fer? Per on comencem? Primer de tot, redacta el teu currículum, escriu la teva formació professional i tot allò que necessita saber l'empresa com les dades de contacte, el número de telèfon i la direcció. També hauries de posar quins són els teus estudis o què estàs cursant i, per últim, explica quina és la teva l'experiència laboral i les habilitats que has adquirit. En el cas que no en tinguis, posa quines són les teves aptituds i en què ets bo. Així, a poc a poc, començaràs a crear la teva marca personal.


2. Dona’t d’alta a les xarxes socials per buscar feina


Les plataformes més conegudes per buscar feina són: Linkedin, Infojobs, Viadeo, Xing i Instagram. Si t’hi vols implicar de debò, aquestes aplicacions no poden faltar en el teu mòbil, a més, ser-hi a totes t’ajudarà a crear i plasmar una essència pròpia. És important anar actualitzant de tant en tant cada perfil creat, ja sigui afegint una fotografia professional, un resum breu i concís sobre les teves habilitats i experiència, o informant dels teus assoliments professionals.


3. Sobresurt, fes-te notar i destaca entre els altres


Has de demostrar que ets el millor, t'ho has de creure. Has de tenir passions i hobbies, demostra en quines coses tens facilitat i quines t’agrada fer. Com més coses diferents hi hagi en el teu perfil professional, més cridaràs l'atenció de les empreses i brillaràs sobre els altres.


4. Connecta amb professionals del teu camp


Aprofita la manera en què funcionen les xarxes socials per connectar amb professionals del teu camp a través d’aquestes plataformes. Segueix als líders de la indústria, comparteix contingut interessant i comenta en publicacions rellevants de l’àmbit. Això t'ajudarà a establir relacions valuoses i a fer-te visible per als ocupadors. A més, aprofita per investigar companyies que t'interessin i segueix els seus perfils. Si hi ha una oferta de treball que et crida l’atenció i segueixes a la companyia alhora que estàs al corrent d’allò que fan, els ocupadors ho tindran en compte a l’hora de valorar si el teu perfil encaixa amb el que estan buscant.


5. Utilitza hashtags i menciona els perfils que t’interessin


Per aconseguir una major viralitat en les teves publicacions, és a dir, arribar a més gent, pots fer servir hashtags als teus posts o pots mencionar a aquells perfils que per tu rellevants. Si busques feina en un camp específic, si fas servir els hashtags adequats augmentaràs la teva visibilitat. Per exemple, si t’interessa el màrqueting digital, fes servir etiquetes com #marketingdigital o #socialmedia.


Sergio Santiago és un gran exemple del que significa destacar i fer-te notar en les xarxes socials. Santiago va crear un fil de Twitter explicant per què l'havien de contractar. Va escriure tot el que havia estat fent fins llavors i mostrava quines eren les seves habilitats d'una manera poc formal i amb un toc d'humor, creant així la seva pròpia essència i marca personal.



Està clar que buscar feina a Internet pot ser més aviat complicat i requereix, sobretot, esforç i temps. Esperem que amb aquests consells puguis trobar aquella feina que tant desitges de la manera més fàcil i senzilla possible, pensa que, almenys, no hauràs de gastar-te gaires diners en imprimir còpies del currículum!

3 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page