5 creadors de contingut que t’ensenyaran més que el que han esmorzat aquest matí
Les xarxes socials ens han aconseguit atrapar d'una manera fascinant, hi passem hores i hores sense adonar-nos. L'opinió general és que és una manera de perdre el temps que podríem invertir a aprendre. Tot i que no estiguin del tot equivocats, també és cert que hi ha contingut a Internet que obre les portes de la cultura als més joves. El major èxit dels creadors de contingut és aconseguir fer que temes generalment considerats avorrits, siguin interessants i atractius.
A continuació, parlarem d'alguns creadors que, gràcies a les seves habilitats comunicatives, s'han posicionat a les xarxes com un nou model de mestres que cal que tinguem en el punt de mira.
Guilera és una apassionada de l'art, la música, la moda, el cinema, la història, la mitologia i de qualsevol tema que li cridi l'atenció. Aquesta passió l'ha sabut reflectir en els seus vídeos, convertint-la en un referent de contingut cultural a les xarxes de parla hispana. El ventall de temes que tracta és tan ample que tant pot parlar de la vida amorosa de Zeus com de les referències històriques que hi ha als modelets de les Drag Queens. Gràcies als seus vídeos de "Cancelando personajes históricos", on ensenya la cara B de celebritats del passat, o "En la cama con...", on desvela com eren certs personatges al llit, ha aconseguit desvelar mites que han passat de generació en generació i atreure a la gent a interessar-se per aquests temes.
En molt poc temps ha pogut començar a col·laborar amb el Loft de Catalunya Ràdio o Cultura Inquieta, té un pòdcast i, recentment, ha obert un compte a Tik Tok on només comparteix contingut cultural en català.
Carlos Díaz, un noi colombià de 16 anys, és qui porta aquest canal on ensenya com és viure i treballar a una granja. No només educa sobre com cal cuidar de plantes i animals, sinó que anima als seus seguidors, a qui anomena “granjeros”, a seguir el seu exemple i intentar, dins del que es pugui, a començar a cuidar del nostre propi hort. També dona consells sobre com portar-lo de manera sostenible i ecològica. La seva naturalitat i honestedat quan les coses no li surten bé l’han convertit en un dels creadors més estimats per la comunitat d'Internet. Sobretot per la gent que viu allunyada de la vida del camp, és interessant veure com és de veritat el dia a dia d’una granja i allunyar-nos de pensar que és una feina cansada i avorrida.
El jove alacantí de 22 anys, Alex Levisage, fa vídeos a Tik Tok descrits pels seus seguidors com "no venia a aprendre res, però he acabat el vídeo sabent una cosa nova". La gent que veu els seus vídeos no busca aprendre o entendre res, principalment perquè sol començar els vídeos amb temes que, en primera instància, semblen no tenir res a veure amb el que després explica. Lavisage aconsegueix captar l'atenció de la gent relacionant temes complexos com pot ser la nanotecnologia amb un fenomen mundial com l'univers de Marvel i els superherois. Així que si vols saber què tenen en comú la casa de Shrek i l'home de Vitruvi, no et perdis el seu contingut.
Si t'atreu el món de la moda, però creus que és un univers massa extens per ficar-t'hi de cop, Aritz ho explica perquè ningú es quedi indiferent. No només t'ensenya a reconèixer els dissenyadors segons l'estil de roba que acostumen a fer, sinó que un cop per setmana dedica un vídeo a presentar a algú de la indústria de la moda que no és tan reconegut per donar-te més context i perquè puguis relacionar el que fan amb la roba que tu acabes portant. Si vols saber què ha passat a les setmanes de la moda o a les desfilades de les marques de luxe, Larrabe sempre opina i destaca el més important de l'esdeveniment.
Andrés Millán de 27 anys va estudiar Dret i ADE i s’ha convertit en l’advocat d’Internet. Millán sabia que no tothom entén com funcionen les lleis, és per això que es va proposar fer aquesta informació accessible per a tothom a través de les xarxes socials. Va voler crear contingut útil que parlés de Dret i actualitat de forma senzilla i anant al gra. Gràcies a ell, molta gent ha après a com reclamar els diners del Bono Cultural o com recuperar el que pagues per l’equipatge de mà quan viatges en avió.
Està clar que les xarxes socials no serveixen només per passar l’estona, però gràcies a creadors de contingut com dels que hem parlat, aquesta estona d’entreteniment també ens pot ser productiva i podem aprendre alguna cosa entre un vídeo de gatets i un ball de Tik Tok.
Comments